Bázakerettye
Lispeszentadorján
Lispeszentadorján
Lispeszentadorján

Egyesületek

Egyesületek

Lispeszentadorjánban az utóbbi években új lendületet vett az egyesületi élet. jelen pillanatban a 323 lelkes kis zalai faluban három egyesület tevékenykedik, melyek a következõk:

Lispeszentadorjáni Kulturális és Sport Egyesület

1995-ben elsõként alakult meg a településen a Lispeszentadorjáni Kulturális és Sport Egyesület, mely azonban nem csupán Lispeszentadorján, de Kiscsehi és Maróc tenni akaró polgárait is tömöríti, tevékenységeit is e településeken végzi. A kultúra, a sport, a közmûvelõdés az egyesület legfontosabb tevékenységi köre. A több, mint 10 éves egyesület számos sikeres pályázattal büszkélkedhet.

elnök: Czupi József

telefon/fax: 93/365-090

Postacím: 8888 Lispeszentadorján, Kossuth. u. 27.


Lispeszentadorjáni Nyugdíjasokért Egyesület.

A helyi idõsek kezdeményezése nyomán 2006-ban alakult meg a Lispeszentadorjáni Nyugdíjasokért Egyesület. E szervezet legfõbb célja az idõsebb generáció számára kulturális, mûvelõdési, szórakozási programok szervezése és megvalósítása, a helyi közösségi élet felpezsdítése.

elnök: Dománé Tóth Lívia

Postacím: 8888 Lispeszentadorján, Dózsa Gy. u. 1.


Skanzen Értékvédõ-, Hagyományõrzõ és Turisztikai Közhasznú Egyesület

Az egyesület - mely 2006-ban jött létre - célja olyan szellemi mûhely létrehozása, amely kidolgozza, és tradicionális építészeti és népi hagyományok felelevenítésével, újraélesztésével - de összhangban a kor technikai és társadalmi színvonalával - megteremti a fenntartható, környezettudatos, helyi hagyományokra építkezõ ismeretszerzés, szórakozás, turizmus és mûvelõdés feltételeit.

Az egyesület az egyetlen közhasznú minõsítésû civil szervezet a településen. Beszámolói a nyilvánosság biztosítása érdekében e helyütt megtekinthetõk:

2007. evi kozhasznusagi szoveges beszamolo

2007. evi kozhasznusagi penzugyi tablai

elnök: Völgyi Lászlóné

telefon: 06-30/496-54-10

Postacím: 8888 Lispeszentadorján, Kossuth Lajos. u. 57.

email: delzala.skanzen@citromail.hu